Tidtabeller

Här hittar du tidtabeller för de sträckor Tåg i Bergslagen trafikerar. PDF-filer som du kan välja att läsa eller också spara och skriva ut.

Observera att tidtabellerna inte visar eventuella anpassningar på grund av t ex banarbete. Behöver du se uppdaterad information, sök din resa på sj.se eller se läget i trafiken just nu på trafikinfo.sj.se.

Trafikinformation: Avgångar ersätts med buss

På grund av förarbrist ersätts några avgångar med buss under vintern. Den förändringen syns inte i tidtabellerna.
Se vilka avgångar som ersätts med buss.

Se ordinarie tidtabell 50
Giltig från och med 11 december 2022.

Se ordinarie tidtabell 53
Giltig från och med 11 december 2022.

Se ordinarie tidtabell 54
Giltig från och med 11 december 2022.

Se ordinarie tidtabell 55
Giltig från och med 11 december 2022.

Så reser du med oss

Undrar du något?
Här är svar på några av de vanligaste frågorna.
Klicka dig vidare för att se mer.

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Det finns flera olika alternativ på biljetter beroende på var och hur du behöver resa.

Läs mer och hitta den pendlarbiljett som passar dig.

Ensamresande barn

Barn som är 6 år eller yngre får inte resa ensamma på våra tåg.
Barn mellan 7 och 15 år får däremot resa utan vuxet sällskap. Barnet ska kunna ansvara för sig själv under resan, även vid en trafikstörning. Det är upp till förälder/vårdnadshavare att bedöma om barnet klarar av att resa på egen hand.

Barnvagn, barnmat och skötbord

Barnvagnen placerar ni smidigt i de dedikerade bagageutrymmena i varje vagn. Tänk bara på att personalen ombord inte har möjlighet att hjälpa till att lyfta och att barnvagnen ska fällas ihop innan ni kliver ombord. Om plats finns kan uppfälld barnvagn kan ställas vid cykelplatsen i respektive vagn. Det är ombordpersonalen som är ansvarig för säkerheten ombord och som avgör om barnvagnen får plats.
Barnmat på burk får tas med ombord och kan värmas i mikrovågsugn på de tåg som har kiosk. Behöver ni byta blöja finns det skötbord på toaletterna ombord.

Tips!

Att sitta still längre kan vara en utmaning för de små. Ett bra tips är att packa med enklare spel, kortlek, block och pennor. Pussel är också ett bra och roligt tidsfördriv. Packa bitarna i en påse så spar ni plats i väskan.

Biljettpriser

För priser och erbjudanden gällande barn och familj kan du läsa mer hos SJ som sköter vår trafik.
Se familjerbjudanden hos SJ.se

För resor som görs med periodbiljett från länstrafiken gäller deras priser.

Vårt mål är att du ska få en punktlig resa, men ibland lyckas det inte till hundra procent. Blir förseningen långvarig har du rätt till ersättning. Läs mer om villkor och ansök om ersättning där din resa är inköpt.

Dalatrafik
Länstrafiken i Örebro
VL
Xtrafik
SJ (även Movingo)

Den 9 februari 2022 togs restriktionerna kopplade till Covid-19 bort.

Läs mer här