Kundservice

Svaren på de vanligaste frågorna finns på sidan Att resa med oss. Hittar du inte svaret där är du välkommen att kontakta vår Kundservice.

Frågor om din resa

För resor som görs till och med den 9 december ska du kontakta SJ Kundservice.
SJ.se/kundservice

För resor som görs från och med den 10 december ska du kontakta TiB Kundservice.
Telefon: 021-48 18 400

Frågor om biljetter och förseningsersättning

Har du frågor om din biljett eller om förseningsersättning vänder du dig till den part som säljer biljetten:

SJ Kundservice
Dalatrafik kundservice
LT Örebro kundservice
VL kundservice
Xtrafik kundservice
Mälartåg kundservice

Att resa med oss

Undrar du något?
Här är svar på några av de vanligaste frågorna.
Klicka dig vidare för att se mer.

För att resa behöver du en biljett. Vanliga enkelbiljetter köper du enklast i SJ:s app eller på SJ.se. Det finns också andra typer av biljetter för pendling till exempel.

Köp din resa på SJ.se

Läs mer om biljetter

För att resan ska bli bekväm och säker för alla finns det ett regler kring bagage. Personalen ombord kan, av arbetsmiljöskäl, tyvärr inte hjälpa dig att lyfta bagage vid av-/påstigning. Det är därför viktigt att du inte har med dig mer eller tyngre bagage än vad du själv med enkelhet klarar av att bära.

Grundregeln är att varje person får ta med sig högst två väskor (maxmått 80x50x35 cm, maxvikt 20 kg) samt ett litet handbagage. Utöver detta får du ta med dig ett specialbagage, som till exempel en hopfällbar barnvagn, ett skidfodral, en golfbag eller ett musikinstrument.

På SJ.se kan du läsa mer om de bagageregler som gäller

Du får självklart ta med dig din barnvagn ombord, men tänk på att barnvagnar aldrig får stå i vägen eller hindra utrymningsvägar. Personalen ombord har inte möjlighet att hjälpa till att lyfta och fälla ihop barnvagnen.

På våra Reginatåg finns plats för hopfällda barnvagnar i bagageutrymmet i varje vagn. Om det finns plats kan en uppfälld barnvagn ställas vid cykelplatsen, men kom ihåg att cyklar har företräde och att du kan behöva flytta och fälla ihop barnvagnen under resan.

På våra dubbeldäckare (ER1) kan barnvagnar placeras i Flexvagnen. Är det redan fullt där så finns det plats för hopfällda barnvagnar i övriga vagnar, under bagagehyllorna på nedervåningen.

Resevillkor

Resevillkoren är en samling regler som finns för att det ska kännas tryggt och säkert att resa med Tåg i Bergslagen. Både för dig som reser och för oss som arbetar ombord.

För resor som görs till och med den 9 december är det SJ:s resevillkor som gäller.
Se SJs resevillkor.

För resor som görs från och med den 10 december är det Tåg i Bergslagens resevillkor som gäller.
Se Tåg i Bergslagens resevillkor.

Köpvillkor

Reglerna för din biljett styrs av köpvillkoren hos den part du köpt biljetten från. Läs mer på respektive trafikbolags sida:

SJ
Dalatrafik
Länstrafiken i Örebro
VL
Xtrafik
Mälartåg