Biljetter

Du behöver en biljett för att åka tåg. Tåg i Bergslagen säljer inga biljetter utan du köper din biljett från SJ eller länstrafiken. Beroende på hur ofta och var du reser kan det finnas olika alternativ. Här kan du läsa mer om olika biljetter.

Enkelbiljetter köper du enklast i SJs app eller på SJ.se. Det går också att köpa biljetter på Pressbyrån, 7-Eleven och SJ Kundservice på tel. 0771-75 75 75 mot en serviceavgift.

Köp din biljett på SJ.se

Från och med 10 december 2023 gäller nya priser och resevillkor. Du som är till och med 19 år, eller som studerar minst 50 % studietakt, får 25 % rabatt på biljetten. Dessutom finns erbjudandet TiB Familj, där två medföljande barn upp till och med 12 år reser utan kostnad.

Tåg i Bergslagen arbetar för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för dig som pendlar i Örebro, Dalarna, Västmanland och Gävleborg. Det finns flera olika alternativ på biljetter beroende på var och hur du behöver resa.

Läs mer och hitta den pendlarbiljett som passar dig.

När du köper en resa som består av två eller flera trafikföretag och minst ett byte, så blir det en Resplusresa. Med Resplus får du hela resan på en biljett, oavsett vilka trafikföretag som trafikerar de olika delsträckorna.

När du har en Resplus-biljett får du en Kom-fram-garanti, där trafikföretagen gemensamt garanterar att du kommer till din slutdestination, även om trafikstörningar uppstår.

Här läser du villkoren för Resplus-resa

För skolresor är det respektive länstrafiks biljettsortiment och regler som gäller.

För sjukresor beror reglerna på i vilken region du är bosatt. Kontakta din region för mer information.

Resevillkor

Resevillkoren är en samling regler som finns för att det ska kännas tryggt och säkert att resa med Tåg i Bergslagen. Både för dig som reser och för oss som arbetar ombord.

För resor som görs till och med den 9 december är det SJ:s resevillkor som gäller.
Se SJs resevillkor.

För resor som görs från och med den 10 december är det Tåg i Bergslagens resevillkor som gäller.
Se Tåg i Bergslagens resevillkor.

Köpvillkor

Reglerna för din biljett styrs av köpvillkoren hos den part du köpt biljetten från. Läs mer på respektive trafikbolags sida:

SJ
Dalatrafik
Länstrafiken i Örebro
VL
Xtrafik
Mälartåg

Så reser du med oss

Undrar du något? På sidan Allt om resan hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Koppla av med Mindfulness på tåget

Tågresan kan vara en viktig paus i en stressig tillvaro. Koppla av och lyssna på några enkla mindfulness-övningar som är anpassade för tågresan.

Läs mer och lyssna