Om Cookies och hantering av personuppgifter

Uppdaterades 2 november 2020.

Cookies 

Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din webbläsare du använder. 

Det finns två typer av cookies; permanenta cookies och sessionscookies. Permanenta cookies lagras som en fil på datorn under en viss tid, tills besökaren på webbplatsen själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Sessionscookies lagras tillfälligt medan besökaren är inne och surfar på en webbsida, och försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Cookies kan vara antingen förstapartscookies eller tredjepartscookies. Förstapartscookies är placerade av webbplatsen som du besöker medan tredjepartscookies är placerade av annan part/webbplats än den som du besöker. Tredjepartscookies används exempelvis ofta av annonsnätverk för att identifiera en viss användare och använda information om hur användaren konsumerat innehåll på de olika webbplatserna samt visa (anpassade) marknadsföringsbudskap på de webbplatser som är med i nätverket.

Hur använder Tåg i Bergslagen cookies?

Tåg i Bergslagen använder cookies för att du ska kunna använda vår webbplats på det sätt vi avsett och för att kunna ge dig som besökare en bra användarupplevelse. 

Vissa cookies krävs för att vår webbplats ska fungera. Vi använder även cookies för att analysera och förstå hur webbplatsen används. 

Vilka typer av cookies används på webbplatsen?

Dessa olika typer av cookies används på webbplatsen tagibergslagen.se:

1. Nödvändiga

Dessa cookies används i huvudsak för att tillhandahålla funktioner på vår webbplats och är nödvändiga för att säkerställa att webbplatsen, tekniskt och visuellt, fungerar som avsett. 

2. Statistik

Dessa cookies hjälper oss att analysera besökarnas beteende på webbplatsen. Syftet är att förbättra användarupplevelsen och säkerställa webbplatsens funktionalitet. Webbplatsen använder Google Analytics.

De uppgifter som samlas in är t ex uppgift om vilka webbsidor som du har besökt, hur länge du stannat på webbplatsen, hur du kom dit, vad du klickar på, gjorda val och vilket land du surfar från. Statistiken är aggregerad och du som individ kan inte spåras.

Läs om cookies från Google här

3. Upplevelse

Ibland bäddar vi in innehåll från till exempel Soundcloud, Youtube eller Issuu. Dessa leverantörer kan därmed komma att använda cookies på tagibergslagen.se. Vi har ingen åtkomst till, och kan inte styra över dessa cookies eller de uppgifter de samlar in. Du bör kontrollera relevanta tredje parts webbsidor för ytterligare information om dessa cookies och om hur du kan välja bort mottagandet av dem. Om du väljer bort dessa kan du inte ta del av allt innehåll på webbplatsen.

Läs om cookies från Soundcloud här här

Läs om cookies från Youtube här

Läs om cookies från Issuu (tidningsplattform) här

Ditt samtycke för att använda cookies

Du som besöker en webbplats som använder cookies ska få tillgång till information om att webbplatsen använder cookies och hur dessa används. Du ska också ge ditt samtycke till användningen av cookies. 

Hur gör du för att undvika eller ta bort cookies?

Du kan välja att när som helst ändra ditt samtycke till cookies på cookie-inställningar som också finns som länk i sidfoten på webbplatsen. Du kan också blockera cookies genom att ändra inställningar i dina webbläsare. Du kan också radera redan lagrade cookies i din webbläsare. Exakt hur detta går till skiljer sig åt mellan olika webbläsare och du kan läsa mer om detta i instruktionerna till din webbläsare eller i hjälpfunktionen som de flesta webbläsare har.

Observera att en blockering av cookies kan resultera i att du inte får tillgång till allt innehåll och funktioner på vår webbplats. Det kan även komma att försämra din användarupplevelse.

Mer information om hur du hanterar och tar bort cookies finns även på följande webbplatser: www.aboutcookies.org och www.youronlinechoices.com/se/

Om personuppgifter

Tåg i Bergslagen värnar om din personliga integritet. Denna informationstext förklarar hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Detta är grundläggande för vår hantering av personuppgifter:

  • Vi samlar bara in de personuppgifter som vi behöver för att kunna bedriva vår verksamhet och tillhandahålla våra tjänster.
  • Vi skyddar de personuppgifter som vi behöver samla in.
  • Vi använder personuppgifterna endast för det syfte de samlats in för.
  • Vi tar bort de personuppgifter som vi inte längre behöver.
  • Vi informerar de personer som berörs, vilka uppgifter som samlas in samt när och hur det görs.
  • Vi respekterar din integritet och är måna om att följa gällande regler för dataskydd och skydda dina uppgifter.

Vilken information samlar vi in?

Enhetsinformation

Vi vill veta hur vår webbsida används för att bättre möta användarnas behov och använder därför Google Analytics i kvalitetssyfte. Google Analytics använder enhetsinformation som kommer från din dator, telefon eller annan enhet när du använder våra digitala kanaler. Informationen består till exempel av IP-adress, operativsystem eller platstjänster. Enhetsinformationen används för att analysera hur webbsidan används i syfte att öka dess kvalitet. Statistiken som fås ur informationen är aggregerad och du som individ kan inte spåras.

Den information du ger oss

När du kontaktar oss sparas dina uppgifter du lämnar så länge dessa behövs för att hantera ditt ärende. När du deltar i marknadsaktiviteter och tävlingar kan det krävas att du lämnar ifrån dig uppgifter för att delta och som gör det möjligt för oss att kontakta dig. Dessa uppgifter lagras enbart under den tid aktiviteten pågår.

Var hanteras dina uppgifter?

Personuppgifter hanteras lokalt hos oss. Enhetsinformation behandlas i första hand inom EU, men i vissa situationer utanför EU/EES av en tredje part, till exempel en teknikleverantör eller underleverantör. Webbsidan ligger hos Loopia i Sverige. 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Till dess att ärendet du kontaktat oss i är avslutat, eller aktiviteten/tävlingen du deltagit i och där du frivilligt lämnat dina uppgifter, är avslutad. 

Dina rättigheter till tillgång, rättelse och radering

Du har rätt att få information om vilka personuppgifter vi har om dig samt hur vi behandlar dessa uppgifter. Du har också rätt att få en kopia av denna information.

Det kan göras med en skriftlig förfrågan, undertecknad av dig, till adressen:

Tåg i Bergslagen AB
Bragegallerian 5
784 33 Borlänge

Var kan jag läsa mer om lagstiftningen?

Datainspektionens webbplats kan du läsa mer om gällande lagstiftning.

Hur meddelas förändringar i detta dokument

När vi gör förändringar i det här dokument ändras datumet på denna sida. Vid större förändringar meddelas det också med en särskild notis på webbplatsen. 

En orsak till att ändringar i dokumentet görs kan vara att något behöver förtydligas, att det sker en vidareutveckling av webbplatsen, eller att gällande lagar ändras.

Tåg i Bergslagens uppgifter

Tåg i Bergslagen AB är registrerat hos Bolagsverket med organisationsnummer 556470-2107 och har sitt säte på Bragegallerian 5, 784 33 Borlänge

Tåg i Bergslagen AB är personuppgiftsansvarig (controller) för behandlingen av dina personuppgifter enligt ovan. Tåg i Bergslagen AB följer svensk dataskyddslagstiftning.