Mamma står på perrongen med sina två barn och barnvagn

Tips innan avfärd – res med oss i sommar!

Hej kära resenär! Välkommen ombord på Tåg i Bergslagen! Oavsett om du är på väg till en semesterresa, besöker familj och vänner, eller bara utforskar nya platser, hoppas vi att din resa med oss blir bekväm och minnesvärd.

Här är några tips och information för att göra din resa så smidig som möjligt:

Praktisk information

 • Biljetter: Planera och köp din biljett i god tid innan resan! Tänk på att det inte går att köpa biljett ombord. Vi vill tipsa om att några av våra regioner erbjuder sommarbiljetter, som gäller ombord på Tåg i Bergslagen – se deras hemsidor för mer information.
  Läs mer om biljetter här!

 • Tidtabeller: Kontrollera alltid våra tidtabeller innan avresa. Från och med 30 juni till 10 augusti gäller vår sommartidtabell med lite glesare trafik. Nedan finner du anpassade tidtabeller och sommartidtabeller för varje linje.
  Läs mer om tidtabeller här!

 • Förseningar och störningar: Håll dig uppdaterad om eventuella förseningar eller störningar genom vår hemsida. Vi strävar alltid efter att ge snabb och tydlig information.
  Läs mer om läget i trafiken här!

 • Bekvämligheter ombord: Våra tåg är utrustade med gratis Wi-Fi, bekväma sittplatser och toaletter. Vi vill att du ska ha en så bekväm resa som möjligt. Psss, glöm inte matsäck även om många av våra tåg erbjuder kiosk.
  Läs mer hur det är att resa med oss här!

Kontakt och support

Om du har några frågor eller behöver hjälp under din resa, tveka inte att kontakta vår kundservice. Vi finns här för att göra din upplevelse så positiv som möjligt. Läs mer om vår kundservice här!

Tack för att du reser med Tåg i Bergslagen. Vi önskar dig en underbar sommar och en fantastisk resa genom vårt vackra landskap!

Trevlig resa!

Vänliga hälsningar, Tåg i Bergslagen

Aktuellt

Artikelbild Upptäck Bergslagen, bild på en kamera och texten upptäck bergslagen

Upptäck Bergslagen – Gabriel upptäcker

I vår nya serie ”Gabriel upptäcker” får du följa med på en resa genom Bergslagen. Med kameran i högsta hugg ger Gabriel sig ut på tur med mål att hitta både smultronställen och tips efter våra fyra linjer.

Tåg i Bergslagens dubbeldäckare vid en perrong. Ett utropstecken är placerat över bilden för att markera att informationen är viktig.

Reducerad trafik fram till sommaren

Vår trafik är drabbad av omfattande störningar. Personalbrist är en stor orsak. Utifrån förutsättningar som finns är planering gjord för trafiken till och med 29 juni.