Tåg i Bergslagens dubbeldäckare ER1 vid Virsbo station. Solen står lågt på himlen

Förtydliganden kring förändringar i Tåg i Bergslagens trafik

Från och med den 10 december blir det en hel del tidtabellsförändringar i Tåg i Bergslagens trafiksystem. Syftet med förändringarna är att förbättra trafiken och erbjuda mer och bättre trafik på sträckor där flest resenärer reser. Det innebär tyvärr att det även blir försämringar för en del av våra resenärer.
  • Störst förändring i utbud av tågtrafik blir det på sträckan Gävle – Fagersta – Örebro. Här kommer det att bli en kraftig trafikreducering måndag-fredag. Trafiken efter 10 december kommer att bestå av en tur i vardera riktning Avesta Krylbo-Örebro C och en tur i vardera riktning Fagersta C-Gävle C, med fokus på pendlingsmöjlighet till Örebro respektive Gävle. Tidigare gick det 4-5 turer i vardera riktning.
  • Även trafiken mellan Hallsberg – Mjölby kommer att minska på vardagar från åtta till fem avgångar i vardera riktning.
  • Den sena kvällsturen från Stockholm, via Sala, till Falun på vardagar tas bort. Skälet är att  få resenärer utnyttjade avgången. Även avgången kl.16.29 från Falun tas bort.  

Förändringarna görs för att kunna satsa på trafik där flest resenärer utnyttjar den. Från och med den 10 december utökas trafiken kraftigt på sträckan Västerås – Fagersta, samt fler och bättre förbindelser längs med sträckan Gävle – Borlänge – Örebro.

Läs mer om förändringarna och satsningarna i vår trafik, och om just ditt tåg påverkas: Ny tågplan, nya tidtabeller.

Tåg i Bergslagen arbetar på uppdrag av de fyra ägarregionerna Dalarna, Gävleborg, Västmanland och Örebro län. Trafiken följer det Långsiktiga programmet som beskriver det överenskomna trafikutbudet över tid.


Aktuellt

Artikelbild Upptäck Bergslagen, bild på en kamera och texten upptäck bergslagen

Upptäck Bergslagen – Gabriel upptäcker

I vår nya serie ”Gabriel upptäcker” får du följa med på en resa genom Bergslagen. Med kameran i högsta hugg ger Gabriel sig ut på tur med mål att hitta både smultronställen och tips efter våra fyra linjer.